DATAVERNIETIGING

Datavernietiging – Hoe werkt het?

Onderstaande video geeft goed inzichtelijk hoe wij tijdens datavernietiging vertrouwelijk omgaan met uw data. Vanaf het ophalen op uw locatie tot en met de daadwerkelijke vernietiging van uw datadragers.

Welke datadragers kunt u laten vernietigen?

Denkt u eraan om bijvoorbeeld zelf uw harde schijven te vernietigen? Laat dit over aan Holland Recycling. We zijn specialist in het vernietigen van verschillende soorten gegevensdragers. Uw datadragers formatteren is niet voldoende, omdat er nog altijd data aanwezig blijft op de gegevensdrager.

U kunt bij ons terecht voor de vernietiging van digitale datadragers:

Holland Recycling: Experts in AVG/GDPR-datavernietiging

Met name na de invoering van de AVG/GDPR wetgeving in mei 2018 is er veel extra aandacht voor dit onderwerp. Holland Recycling biedt de meest veilige en bovendien duurzame aanpak voor datavernietiging en biedt zijn opdrachtgevers:

 • Mogelijkheid tot gecertificeerd wipen of shredden
 • Wiping protocol met de mogelijkheid tot wel 13 keer overschrijven
 • Gesloten proces van ophalen tot vernietigen
 • Snippergrootte conform DIN66399-H5
 • Altijd serienummerregistratie en vernietigingsverklaring
 • Meest circulaire en duurzame aanpak

Meer informatie inzake het
shredderen en wipen van datadragers.

 

Wipen

Wipen van datadragers zoals harde schijven gebeurt binnen Holland Recycling met gecertificeerde software van Certus Erasure.

 

Shredden

Shredderen van harde schijven onder DIN 66399 veiligheidsniveau H5. Verklaring van vernietiging inclusief serienummer registratie.

Milieubewust recyclen

Omdat harde schijven voor het grootste deel uit aluminium bestaan zijn geshredderde harde schijven zeer goed te recyclen. Wij werken hiervoor samen met grote fabrieken waar de geshredderde fractie wordt opgewerkt tot schone stromen, deze kunnen vervolgens worden ingezet als secundaire grondstoffen. Zo bent u niet alleen veilig, maar ook nog milieubewust bezig.

U ontvangt achteraf altijd een registratie met vernietigingsverklaring waarmee u bij eventuele audits kunt aantonen dat uw datadragende hardware is verwerkt door een volledig gecertificeerd en professioneel bedrijf.

Wipen van datadragers

We hanteren hoge kwaliteits- en milieueisen met onze ISO-certificeringen. Ook voldoen we aan de strengste eisen op gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu met het MRF-Keurmerk. Het internationale WEEELABEX-certificaat zorgt er voor dat bedrijven en instellingen afgedankte elektronica legaal kunnen laten verwerken.

Voor ons Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen zijn we in 2019 gekroond tot MVO Award winnaar!

Data 100% vernietigen

Gecertificeerd harde schijven wissenUw data is 100% vernietigt omdat Holland Recycling Certus Software inzet met verschillende wipe-protocollen. Wij kiezen standaard voor een protocol waarbij data minimaal drie keer wordt overschreven. Certus Software wordt aanbevolen door NATO en is door ADISA gecertificeerd. Wij kunnen tot 19 verschillende wipe-protocollen aanbieden en bieden dus altijd een oplossing op maat.

Bij een audit wilt u natuurlijk kunnen aantonen dat u zich op correcte wijze heeft ontdaan van uw oude datadragende hardware. Om u hierbij te helpen leveren wij na het uitvoeren van het harde schijven vernietigen standaard een zeer uitgebreid wisrapport met daarop alle relevante informatie over uw datadrager waaronder het serienummer, de merknaam en de capaciteit.

Wilt u complete hardware afvoeren? Geen probleem. Wij kunnen uw datadragers demonteren óf indien uw hardware in aanmerking komt voor refurbishment kunnen wij de hard disk in uw PC, laptop of server wipen door gebruik van een bootable USB-drive.

Naast harde schijven kunnen wij ook SSD’s, telefoons en tablets gecertificeerd datavrij maken!

Shredden

Data staat diep in uw harde schijf opgeslagen. Veel technieken zoals het doorbreken, doorprikken of kapot slaan van een harde schijven hebben daarom niet veel nut. De harde schijf zal niet meer werken, maar de data kan relatief eenvoudig worden hersteld. Ook technieken zoals degaussing zijn weinig succesvol gezien hiermee alleen de printplaat en daarmee de besturing van een harde schijf wordt vernietigd. Het schijfje waar de data daadwerkelijk op staat zit veilig opgeborgen in een voor magnetisme afgesloten behuizing.

Hoog veiligheidsniveau bij datavernietiging

Holland Recycling gebruikt daarom een shredder met een zeer hoog veiligheidsniveau. Wij shredden namelijk tot een snippergrootte conform DIN66399 beschermingsniveau 3, veiligheidsklasse H5! Dit wil in mensentaal zeggen dat de outputfractie van onze shredder dermate klein is dat het onmogelijk is om hier nog informatie uit te halen.

Onze shredder is zo gebouwd dat het niet nodig is om brackets te verwijderen. Dit scheelt een aanzienlijke hoeveelheid werk. Al uw harde schijven worden bij binnenkomst geregistreerd aan de hand van het serienummer, de merknaam en de capaciteit en worden daarna direct geshredderd.

Veelgestelde vragen over datavernietiging

 • Waarom is datavernietiging belangrijk?

  Datavernietiging is belangrijk om te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt. Als gegevens niet adequaat worden vernietigd, kunnen ze worden gestolen of misbruikt, wat kan leiden tot identiteitsdiefstal, fraude of andere vormen van misbruik.

 • Welke gegevens moeten worden vernietigd?

  Alle gegevens die gevoelig of vertrouwelijk zijn, moeten worden vernietigd. Dit kan onder meer persoonlijke gegevens van klanten, financiële informatie, bedrijfsgeheimen en andere vertrouwelijke informatie omvatten.

 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn gegevens veilig worden vernietigd?

  Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig worden vernietigd, waaronder het gebruik van gespecialiseerde software, het fysiek vernietigen van de gegevensdrager of het inschakelen van een professioneel datavernietigingsbedrijf.

 • Zijn er wetten en voorschriften die bedrijven verplichten om gegevens veilig te vernietigen?

  Ja, er zijn wetten en voorschriften die bedrijven verplichten om gevoelige informatie veilig te vernietigen. In het algemeen zijn bedrijven verplicht om te zorgen voor een correcte afvoer van elektronische apparaten en gegevensdragers, en om vertrouwelijke informatie veilig te vernietigen.

 

Datavernietiging

Wilt u veilig uw data laten vernietigen? Maak een afspraak via het formulier, dan nemen we snel contact met u op.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.