OVER ONS

Het ontstaan

Eenvoud, transparantie en professionaliteit. Dat zijn de eigenschappen waar onze klanten naar zochten toen Holland Recycling in 2010 werd opgericht. Holland Recycling is dan ook opgericht als totaalleverancier voor afvaloplossingen. De oprichters van Holland Recycling hadden allemaal een andere achtergrond binnen de afvalsector. Zij hadden ervaring met reguliere afvalstromen, met puin en grind recycling én met metaalrecycling.

Inmiddels richt Holland Recycling zich alleen nog op de verwerking van e-waste en metalen. Alle overige afvalstromen zijn ondergebracht bij andere BV’s binnen onze groep. Al snel na de oprichtingen bleek dat de toekomst van Holland Recycling in de metaalrecycling was gelegen. Na enkele jaren, in 2014 is deze focus verschoven naar elektronica recycling. Toen in 2015 de WEEELABEX-certificering verplicht werd in Nederland, was Holland Recycling dan ook één van de eerste bedrijven die gecertificeerd werd.

In 2015 is ook Dutch Hardware Trading (DHT) opgericht vanuit de gedachte dat elektronica vaak al te snel werd gerecycled. Het was de visie van DHT om elektronica een tweede leven te geven. DHT is inmiddels geïntegreerd in Holland Recycling onder de naam Holland Recycling Re-use.

Inmiddels is Holland Recycling een toonaangevende speler op het gebied van AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur) geworden. Of zoals ze het in het Engels noemen: WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment). Doordat wij ons al jaren geleden hebben gespecialiseerd in deze afvalstroom hebben wij een groot netwerk van gecertificeerde verwerkers opgebouwd binnen en buiten Europa. Ook hebben wij een geweldige hoeveelheid informatie vergaard, welke wij dagelijks gebruiken voor het bepalen van onze inkoopprijzen.

Onze groep

Holland Recycling werkt nauw samen met haar zusterbedrijven. Ieder bedrijf heeft een eigen specialisatie en samen zijn wij in staat om een passende oplossing te bieden voor vrijwel ieder afvalprobleem! Hieronder onze zusterbedrijven:

Milieu Service Brabant (MSB)
Milieu Service Brabant is onze naaste zusteronderneming. We delen zelfs hetzelfde adres. Ook onze administratie en planning is sterk met elkaar verweven. Daarbij treedt MSB vaak op als transporteur voor Holland Recycling. MSB is een afvalinzamelaar voor reguliere afvalstromen zoals restafval, hout, groen en bouw- en sloopafval. Daarnaast kun je ook bij MSB terecht voor het vernietigen van een papieren archief of voor het afvoeren van Klein Chemisch Afval (KCA).

Wagenaars Grond- en Bouwstoffen
Wagenaars bestaat al meer dan 75 jaar! Bij het bedrijf wordt puin gerecycled tot granulaten en beschikt over een grondbank waar diverse soorten grond worden ingenomen. Uiteraard recyclet de organisatie ook materialen voor eigen gebruik binnen de bedrijven. De mobiele betoncentrale is er een voorbeeld van.

Ecopark Breda
Ecopark is een op- en overslag terrein voor huishoudelijk-, GFT- en bouw- en sloopafval. De locatie dient er voor om grote hoeveelheden afval op te bulken om deze vervolgens in de juiste verhoudingen door te leveren aan grote afvalverwerkers.

Waste Connection
Waste Connection is een inkoopcollectief, het bedrijf brengt vraag en aanbod van diverse soorten afval bij elkaar. Uniek is dat Waste Connection bemiddeld voor elk bedrijf uit de afvalbranche die daar behoefte aan heeft.