DATADRAGERS

Het vernietigen van datadragers

Datadragers vernietigen kan op verschillende manieren. Bij Holland Recycling zien wij regelmatig dat bedrijven gaten boren in datadragers of er een flinke deuk in slaan om de datadrager onbruikbaar te maken. Op deze manier maakt u de datadrager inderdaad onbruikbaar. De data is echter nog steeds aanwezig en kan door een handige ICT-er worden uitgelezen. Door uw datadragers gecertificeerd te laten vernietigen kunt u dat voorkomen. Bekijk de complete video van het complete vernietigingsproces van datadragers bij Holland Recycling.

Enkele voorbeelden van digitale datadragers zijn:

 • Harde schijven
 • Mobiele (smart) telefoons
 • Tapes
 • USB sticks
 • SSD
 • Tablets
 • CD/DVD’s
 • Geheugenkaarten

Gecertificeerde vernietiging middels shredden

Uw datadragers vernietigen kan via onze gecertificeerde shredder DIN 66399 met veiligheidsklasse H5. De snippers worden zodanig klein gemaakt waardoor data terughalen op opslagmedia onmogelijk wordt. Holland Recycling registreert ook de serienummers van de datadragers en u ontvangt ook een overzicht van de door ons geregistreerde serienummers. Verder krijgt u een vernietigingsverklaring zodat u op een adequate manier voldoet aan de privacywetgeving AVG (of GPDR). De geshredderde datadragers worden verwerkt tot secundaire grondstoffen. Uw oude datadragers of IT-afval worden dus gerecycled, waardoor er geen kostbare materialen verloren gaan tijdens het proces.

Gecertificeerde vernietiging middels software

Zijn de datadragers nog geschikt voor hergebruik en wilt u graag uw steentje bijdragen aan de circulaire economie? Dan is het wipen van data een zeer goed alternatief. Het wipen van gegevensdragers zoals telefoons, tablets en harde schijven gebeurt door Holland Recycling middels gecertificeerde software. Deze software is door onder andere de NATO, Common Criteria en het Cyber Security Centre gecertificeerd. Ook middels dit proces ontvangt u een complete rapportage van de uitgevoerde wipes. Op deze manier wordt de levensduur verlengd en dit draagt direct bij aan de vermindering van Co2-uitstoot.

Harde schijven

Betrouwbaar, veilig en vakkundig uw harde schijven laten vernietigen conform DIN66399. Na de vernietiging zorgen wij voor een AVG-proof vernietigingscertificaat, aangevuld met de serienummers van de vernietigde harde schijven. Tevens heeft Holland Recycling een eigen ophaaldienst voor oude elektronica. De vernietigde harde schijven worden door Holland Recycling verder verwerkt tot secundaire grondstoffen. Op deze manier blijven de grondstoffen behouden en stimuleren we de circulaire economie.

Tapes

Veel bedrijven en instellingen maken gebruik van back-up tapes. Het vernietigen van deze tapes vraagt om een speciale aanpak. Als eigenaar van de tapes bent u verantwoordelijk voor de juiste vernietiging van de data. Uw back-up tapes laten vernietigen is mogelijk bij ons. Wij kunnen uw oude data tapes gecertificeerd vernietigen. Ook zorgen we voor een verklaring van vernietiging (AVG-proof), eventueel aangevuld met de serienummers van de door u geleverde tapes. Ook het transport vanaf uw locatie (afvoer van datadragers) kunnen wij op een veilige manier voor u verzorgen.

Telefoons

Mobiele telefoons en smartphones staan tegenwoordig boordevol data. Als u uw smartphone terugzet naar de fabrieksinstellingen, dan het lijkt de telefoon leeg en vrij van data. Niets is echter minder waar. Met recovery software kan de data helaas worden teruggehaald door hackers en kwaadwillenden. Laat uw telefoons vernietigen door Holland Recycling. Dankzij onze gecertificeerde shredder weet u zeker dat uw bedrijfsdata niet terug kan worden gehaald. Ook voldoet u als bedrijf of instelling aan de AVG-wetgeving.

Veelgestelde vragen over datadragers vernietigen

 • Wat zijn de verschillende soorten datadragers die vernietigd moeten worden?

  Er zijn verschillende soorten datadragers die vernietigd moeten worden, waaronder harde schijven, USB-sticks, CD’s en DVD’s, geheugenkaarten, tapes en mobiele telefoons. Alle datadragers die vertrouwelijke informatie bevatten, moeten veilig worden vernietigd.

 • Is het mogelijk om gegevens van een datadrager te herstellen nadat deze vernietigd is?

  Als de datadrager op de juiste manier is vernietigd, is het niet mogelijk om de gegevens te herstellen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de vernietiging correct wordt uitgevoerd om te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt.

 • Hoe kan ik mijn datadragers veilig vernietigen?

  Er zijn verschillende manieren om datadragers veilig te vernietigen, zoals fysieke vernietiging (zoals versnipperen of verpletteren), magnetische vernietiging en softwarematige vernietiging (zoals het overschrijven van gegevens met gespecialiseerde software). Het is belangrijk om een methode te kiezen die effectief is en voldoet aan de wet- en regelgeving.

 • Kan ik mijn datadragers veilig vernietigen zonder professionele hulp?

  Het is mogelijk om datadragers veilig te vernietigen zonder professionele hulp, afhankelijk van de hoeveelheid en het type datadragers dat u moet vernietigen. Er zijn verschillende tools en software beschikbaar die u kunt gebruiken om gegevens op een veilige manier te overschrijven of te verwijderen. Echter, als u grote hoeveelheden datadragers moet vernietigen of als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, is het verstandig om een professioneel datavernietigingsbedrijf in te schakelen om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig worden vernietigd.

 

Datadragers laten vernietigen

Wilt u datadragers laten vernietigen? Maak een afspraak via het formulier, dan nemen we snel contact met u op.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.