E-WASTE RECYCLING

E-waste staat voor electronic waste en wordt gebruikt als verzamelnaam voor defecte, verouderde apparaten die worden afgedankt en weggegooid. Het wordt steeds belangrijker om deze (afval)stroom op de juiste wijze in te zamelen en te verwerken tot secundaire grondstoffen. De tijd dat goedkope grondstoffen ruimschoots aanwezig waren ligt inmiddels achter ons. Traditionele mijnbouw is vervuilend en zorgt voor ontbossing en conflicten. Het is dus van groot belang om de grondstoffen, zoals wij deze momenteel hebben verzameld (in bijvoorbeeld onze kantoren) op de juiste manier in te zamelen en te recyclen. We hebben een eigen ophaaldienst die uw elektronisch afval bij uw bedrijf komt ophalen. Hierna zorgen we voor de correcte verwerking van uw e-waste, zodat u er geen omkijken meer naar hebt.

Hoe werkt e-waste laten recyclen?

Uw e-waste laten recyclen is simpel! Plan meteen een afspraak via onderstaande button of neem contact op als u vragen heeft. Wij staan u snel telefonisch, per e-mail of via WhatsApp te woord.

 1. Maak een afspraak.
 2. We nemen snel contact met u op.
 3. We plannen een afspraak.
 4. Wij regelen de logistiek en halen alles op.
 5. U ontvangt een milieucertificaat én 0-factuur.

E-waste inleveren voor bedrijven, instellingen en overheden

Holland Recycling neemt daarin het voortouw en heeft zich met name toegelegd op de recycling van elektronica, zoals: computers, laptops, servers, monitoren, mobiele telefoons en meer. Holland Recycling verzorgt de inzameling en verwerking van deze e-waste stromen voor bedrijven, instellingen en overheden. Wij vinden het belangrijk om ook maatschappelijk hierin een rol te vervullen en de verwerking van deze e-waste stromen vindt dan ook gedeeltelijk plaats door medewerkers met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Heeft u overtollige of afgedankte e-waste en wilt u graag weten wat Holland Recycling voor u kan betekenen inzake de afvoer en verwerking?

Zijn de producten nog te gebruiken?

Naast het recyclen van producten kijken wij naar producthergebruik, ook wel re-use genoemd. Want waarom zou je een product vernietigen als je het gehele product (na een upgrade) weer kunt gebruiken? Mocht het product niet meer te gebruiken zijn, dan bevinden zich in het afgedankte apparaat wellicht nog wel onderdelen die voor hergebruik geschikt zijn. Op deze manier verleng je de levensduur en heb je dus minder kostbare grondstoffen nodig om nieuwe producten te produceren.

Veelgestelde vragen over e-waste recycling

 • Wat is e-waste?

  E-waste staat voor electronic waste (elektronisch afval) en wordt gebruikt als verzamelnaam voor defecte, verouderde apparaten die worden afgedankt en weggegooid.

 • Hoe werkt e-waste recycling?

  Bij Holland Recycling ligt de focus op recycling van middel- en hoogwaardige e-waste (zoals: computers, laptops, servers en bijvoorbeeld netwerkapparatuur) voor bedrijven, instellingen en overheden. E-waste inleveren als particulier? Lees meer op de website van Milieu Centraal.

 • Wat valt er onder e-waste?

  E-waste is een andere benaming voor elektronisch afval. Dit houdt in: alle producten met een stekker, batterij of elektrisch snoer die worden weggegooid. In deze apparatuur zijn edele metalen verwerkt zoals goud, koper, nikkel, kobalt, palladium en/of indium.

 • Wat zijn de kosten voor het ophalen van mijn e-waste?

  Gratis ophalen van uw zakelijke e-waste is mogelijk vanaf 150 kg. Ook voor kleinere hoeveelheden maken wij een vrijblijvend voorstel voor het inleveren van uw afgedankte elektronische apparatuur.

 

E-waste Recycling

Kunnen wij u helpen bij het laten recyclen van al uw e-waste? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.