ELEKTRONICA RECYCLING

Specialist in elektronica recycling

Holland Recycling is specialist in elektronica recycling. Wij hebben een passende oplossing voor ieder type elektronica, waardoor u zowel grote als kleine oude elektrische apparaten in kunt leveren. Denk hierbij aan elektronica inleveren als laptops, computers, servers, monitoren en telefoons. Wanneer u uw oude elektronica door Holland Recycling laat recyclen, bent u verzekerd van de hoogste service. Daarnaast heeft Holland Recycling alles in huis om naast elektronica recyclen voor bedrijven en instellingen ook zorg te dragen voor het vernietigen van uw data en voor de opkoop van herbruikbare elektronica.

Uw oude elektronica inleveren levert direct geld op! Vraag meteen een waardebepaling voor uw oude zakelijke hardware aan of neem contact op voor meer informatie. Let op: wij doen géén IT-recycling van particulieren.

Computers

Holland Recycling is de partner van instellingen en bedrijven voor veilige computer recycling. Onze organisatie onderscheidt zich door het bieden van het hoogste serviceniveau. Wij zijn in staat snel te schakelen en kunnen voorzien in zowel gecertificeerde recycling als datavernietiging.

Laptops

Ook voor laptops bieden wij de meest circulaire oplossing, waarbij wij proberen zoveel mogelijk componenten te hergebruiken. Pas als componenten écht geen gebruikswaarde meer hebben óf als onze klanten liever hebben dat onderdelen worden vernietigd, dan gaan wij over op recycling (materiaalhergebruik).

Veelgestelde vragen over elektronica recycling

 • Hoe lang duurt het voordat elektronica bij mij wordt opgehaald?

  Een exacte datum kunt u met ons afstemmen door contact op te nemen. In de regel kunnen wij altijd op korte termijn een pick-up met u afstemmen, denk hierbij aan een afspraak binnen één week. Als u uw elektronica zelf op pallets kunt verpakken is een pick-up zelfs altijd de volgende dag al mogelijk, omdat wij het transport dan in sommige gevallen uitbesteden.

 • Levert elektronica recycling geld op?

  Oude elektronica vertegenwoordigt een restwaarde. Vanaf 150 kilogram aan computers, laptops of servers halen wij elektronica GRATIS bij u op. Heeft u zeer grote hoeveelheden elektronica, dan kunnen wij u zelfs een opbrengst uitbetalen. Met zeer grote hoeveelheden doelen wij op meerdere tonnen aan e-waste. Neem gerust contact op om te vragen of wij een opbrengst kunnen betalen voor uw partij.

 • Kan elektronica bij mij worden opgehaald?

  Holland Recycling haalt alleen elektronica op bij bedrijven en instellingen. Helaas halen wij geen elektronica op bij particulieren. Oude elektronica ophalen is vanaf 150 kilogram aan computers, laptops of servers voor u zelfs helemaal GRATIS! Meer over onze oude elektronica inleveren.

 • Welke soorten elektronica kan ik door Holland Recycling laten recyclen?

  Holland Recycling neemt vrijwel alle soorten elektronica in, maar is gespecialiseerd in hoogwaardige stromen. Vanwege onze vergunning mogen wij helaas geen koel- of vries gerelateerde elektronica innemen. Bekijk onze catalogus voor meer informatie.

Servers en netwerkapparatuur

Wilt u oude servers of netwerkapparatuur, zoals switches en UPS’en, veilig en gecertificeerd op laten halen? Holland Recycling is specialist in het verwerken van hoogwaardige netwerkapparatuur. Omdat netwerkapparatuur is gemaakt van hoogwaardige materialen die goed te recyclen zijn, is dit soort apparatuur bij uitstek interessant.

Holland Recycling heeft alles in huis om bedrijven en instellingen volledig te ontzorgen op het gebied van end-of-life netwerkapparatuur. Naast recycling bieden wij ook mogelijkheden voor datavernietiging (zowel shredderen als wissen) en re-use.

WEEELABEX-gecertificeerd

Zorg dat uw partner voor elektronica recycling WEEELABEX-gecertificeerd is. Dit is namelijk een verplichte certificering voor verwerkers van elektronica in Nederland. Verwerking van elektronica zonder dit certificaat is illegaal. Bekijk al onze certificeringen.

Monitoren

Monitoren kunnen schadelijke stoffen zoals kwik of lood bevatten. Het is bij deze afvalstroom extra belangrijk om een WEEELABEX-gecertificeerd recyclingbedrijf te kiezen. Holland Recycling neemt oude flat panel of CRT-monitoren waaronder ook oude televisies in en zorgt ervoor dat recycling volgens de strengste eisen gebeurt.

Tablets en telefoons

Het recyclen van oude tablets en (mobiele) telefoons is specialistenwerk. Bij veel nieuwe modellen moet eerste de batterij worden verwijderd, wat niet altijd even makkelijk is. Toch is dit in verband met het recyclingproces erg belangrijk. Lithium-ion batterijen zijn namelijk grote veroorzakers van branden.

 

Elektronica recycling

Kunnen wij u helpen bij het laten recyclen van al uw oude elektronica? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.