METAAL

Metaalrecycling voor bedrijven

Holland Recycling is een partner voor metaalafval producerende bedrijven zoals productiebedrijven. Door het leveren van een professioneel serviceniveau in combinatie met het bieden van concurrerende prijzen kunnen wij ook voor uw bedrijf de beste oplossing bieden.

Containerservice metaalrecycling

Uw ijzer- en metaalafval bij uw bedrijf laten ophalen? Holland Recycling plaatst afzetcontainers in diverse soorten en maten. Wij hebben altijd een container die bij u past. Verschillende metalen dienen gesorteerd te worden aangeleverd. Daarom plaatsen wij één container voor ieder soort metaal dat bij uw bedrijf vrijkomt. Wanneer uw container vol is, komen wij deze op afroep wisselen voor een lege container. De inhoud wordt aan u vergoed volgens de actuele metaalprijzen. U vindt hieronder een overzicht van de huidige prijzen.

Wat is de oud ijzer prijs?

Actuele oud ijzer en oud metaal prijzen vindt u in onderstaande tabel. De dagprijzen van oud ijzer en oude metalen zijn altijd in beweging. In onderstaande tabel vindt u een selectie aan oud ijzer prijzen, het volledige overzicht vindt u in onze catalogus.

Oude metalen Prijs per kg
Schroot € 0,19
IJzer € 0,25
Aluminium geslagen € 1,35
RVS 304 € 1,75
Oud lood € 1,40
Loodaccu’s € 0,46
Oud zink € 1,65
Koper gemengd 96% € 6,85
Handgepeld Koper € 7,60
Messing gemengd 2% € 4,3
Kabelboom € 3,05

 

Invloeden op oud ijzer prijs

De hoogte van metaalprijzen wordt door veel factoren bepaald, maar uiteindelijk zijn deze allemaal terug te herleiden naar de aloude regel van vraag en aanbod. Soms dalen prijzen sterk doordat er een grote hoeveelheid materiaal in de markt wordt gebracht door een grote economie. Actueel op dit moment is natuurlijk de coronapandemie. Dit heeft eerst geleid tot een sterke afname van de metaalprijzen en daarna tot een snelle groei hiervan. De onderliggende reden is dat de vraag vanuit producerende bedrijven eerst enorm is gedaald, waarna zij een inhaalslag hebben gemaakt.

Voor de meeste prijzen wordt de London Metal Exchange (LME) als leidraad gebruikt voor het bepalen van actuele prijzen. Bij doorlopende klanten koppelen wij onze inkoopprijzen aan de LME, zodat niet voor iedere levering een nieuwe prijs overeengekomen hoeft te worden. Bij ijzerstromen kan een koppeling aan de mutaties door de Metaal Recycling Federatie (MRF) worden afgesproken. Benieuwd wat Holland Recycling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak via onze afspraakmodule.

Veelgestelde vragen over metaalrecycling

  • Kunnen jullie mijn oud ijzer/metalen ophalen?

    Voor bedrijven en instellingen heeft Holland Recycling mogelijkheden om containers te plaatsen.

  • Hoeveel is mijn ijzer/metaal waard?

    De waarde van ijzer en metalen vindt u in de tabel op deze pagina. Op onze website publiceren wij altijd de actuele aankoopprijzen.

  • Waar breng je oud ijzer heen?

    Particulieren en bedrijven kunnen ook bij ons in Boxtel leveren. Holland Recycling betaald uw metalen uit bij een waarde vanaf €1000,00.

 

Metaalrecycling

Kunnen wij u helpen bij het laten recyclen van al uw oude metalen? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak met Holland Recycling.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het inleveren van oud ijzer, over het plaatsen van een container of over de actuele prijzen?