METAAL

Metaalrecycling voor bedrijven

Holland Recycling is een partner voor metaalafval producerende bedrijven, zoals productiebedrijven. Door het leveren van een professioneel serviceniveau in combinatie met het bieden van concurrerende prijzen kunnen wij ook voor uw bedrijf de beste oplossing bieden.

Containerservice voor metaalrecycling

Uw ijzer- en metaalafval bij uw bedrijf laten ophalen? Holland Recycling plaatst afzetcontainers in diverse soorten en maten. Wij hebben altijd een container die bij u past. Verschillende metalen dienen gesorteerd te worden aangeleverd. Daarom plaatsen wij één container voor ieder soort metaal dat bij uw bedrijf vrijkomt. Wanneer uw container vol is, komen wij deze op afroep wisselen voor een lege container. De inhoud wordt aan u vergoed volgens de actuele metaalprijzen. Hieronder vindt u een overzicht van de actuele metaalprijzen.

Oud ijzer prijs

De actuele oud ijzer prijzen vindt u in onderstaande tabel. De dagprijs van oud ijzer, maar ook die van andere oude metalen (zoals koper, rvs en aluminium) schommelt enorm. Het volledige overzicht van de actuele prijzen vindt u in onze catalogus.

Oude metalen Prijs per kg
Schroot € 0,19
IJzer € 0,22
Aluminium geslagen € 1,15
RVS 304 € 1,05
Oud lood € 1,15
Loodaccu’s € 0,50
Oud zink € 1,25
Koper gemengd 96% € 6,95
Handgepeld koper € 7.45
Messing gemengd 2% € 4,05
Kabelboom € 2,95

 

Wat levert oud ijzer op?

Of de dagprijs per kilo vandaag nog wel overeind blijft, is maar de vraag. De hoogte van metaalprijzen wordt door veel factoren bepaald, maar uiteindelijk zijn deze allemaal terug te herleiden naar de aloude regel van vraag en aanbod. Soms dalen prijzen sterk doordat er een grote hoeveelheid materiaal in de markt wordt gebracht door een grote economie. Actueel op dit moment is natuurlijk de coronapandemie. Dit heeft eerst geleid tot een sterke afname van de metaalprijzen en daarna tot een snelle groei hiervan. De onderliggende reden is dat de vraag vanuit producerende bedrijven eerst enorm is gedaald, waarna zij een inhaalslag hebben gemaakt. Hieronder proberen we in het kort weer te geven wat u nú kunt doen met uw oud ijzer om de stabiele factoren vol te benutten.

De kennis van marktpartijen van de cyclus van het oud ijzer inzamelen is essentieel. Door goed mee te denken kan een afnemer (het inleverpunt) in staat zijn het eigen werkproces te optimaliseren en mee te denken in de keten. Door bijvoorbeeld al bij de inname rekening te houden met de smelterijen en hun afzetmarkt. Dit werpt z’n vruchten af voor de diverse betrokken partijen. Door beïnvloeding van uiteenlopende factoren in de gehele cyclus, uiteraard waar mogelijk, blijven kosten laag en de prijs voor de aanbieder zo lucratief mogelijk.

Oud ijzer prijzen: waar moet u op letten?

Het eerste feit: de oud ijzer prijzen per schroothandelaar variëren bij het inleveren enorm. Een onderneming die direct oud ijzer aan staalfabrieken levert kan nou eenmaal betere oud ijzer prijzen betalen dan een handelaar die aan tussenhandelaren verkoopt. Natuurlijk zijn de hoogste en stabiele prijzen de beste basis. Maar, let op! Focus niet alleen op de prijs. Een betrouwbare partner met jaren ervaring biedt maatwerk bij aanbieders van oud ijzer. Denk daarnaast ook aan servicegerichte zaken als:
– Wordt er goed gewogen?
Service van het ophalen
– Snelheid van betaling
– Klantvriendelijkheid
– Meedenken over de manier van inzameling
– Gecombineerd aanbod in een totaalpakket met overige afvalstromen

Betrouwbare weging is belangrijk

Een betrouwbare weging is misschien wel de allerbelangrijkste tip voor aanbieders om een partner te kiezen. De afgelopen jaren hoorden wij in toenemende mate dat er handelaren zijn die onbetrouwbare wegingen uitvoeren. Dus u denkt een goede prijs te krijgen, maar krijgt niet alles betaald. Of er wordt een flinke aftrek gedaan, omdat het materiaal niet aan de eisen zou voldoen. Een doorn in het oog voor u, maar ook voor professionele metaalrecyclingbedrijven. Want zij bieden wel eerlijk en netjes de beste oud ijzer prijs én service.

Oud ijzer inleveren bij Holland Recycling

Voor de meeste prijzen wordt de London Metal Exchange (LME) door ons als leidraad gebruikt voor het bepalen van actuele prijzen. Bij doorlopende klanten koppelen wij onze inkoopprijzen aan de LME, zodat er niet voor iedere levering een nieuwe prijs overeengekomen hoeft te worden. Bij ijzerstromen kan een koppeling aan de mutaties door de Metaal Recycling Federatie (MRF) worden afgesproken.

Heeft u vragen over oud ijzer of over de oud ijzer prijs? Neem contact op met onze specialisten.

Veelgestelde vragen over metaalrecycling

 • Kunnen jullie mijn oud ijzer/metalen ophalen?

  Voor bedrijven en instellingen heeft Holland Recycling mogelijkheden om containers te plaatsen.

 • Hoeveel is mijn oud ijzer/metaal waard?

  De waarde van ijzer en metalen vindt u in de tabel op onze website. Op onze website publiceren wij altijd de actuele aankoopprijzen.

 • Waar breng je oud ijzer heen?

  Particulieren en bedrijven kunnen ook bij ons in Boxtel leveren. Holland Recycling betaald uw metalen uit bij een waarde vanaf €1000,00.

 • Wat is de oud ijzer prijs?

  De dagprijzen van oud ijzer en oude metalen zijn altijd in beweging. In de tabel op onze website vindt u een selectie aan actuele oud ijzer prijzen. Wilt u andere prijzen weten die niet op onze lijst staan? Dan kun u ons altijd bellen, mailen of WhatsAppen.

 

Metaalrecycling

Kunnen wij u helpen bij het laten recyclen van al uw oude metalen? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak met Holland Recycling.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het inleveren van oud ijzer, over het plaatsen van een container of over de actuele prijzen?