SHREDDEREN

Data en privacy zijn onderwerpen die vooral na de invoering van de AVG, in mei 2018, weer actueel zijn. Toch lijkt de aandacht voor de AVG bij veel ondernemingen inmiddels weer weggeëbd. Dit is onterecht want de verantwoordelijkheid voor het aantoonbaar vernietigen van data is onverminderd van toepassing. De methode van Holland Recycling is 100% audit proof vanwege onze heldere documentatie en kleine snippergrootte. Bekijk hier ons vernietigingsproces.

Waarom harde schijven shredderen?

Nog steeds zien wij dat veel bedrijven zelfstandig harde schijven vernietigen, door hier bijvoorbeeld op te slaan met een hamer of door er een gat in te boren. Inderdaad, de harde schijf werkt niet meer en de data kan dus niet meer zomaar worden uitgelezen. Het probleem is echter dat de data nog steeds aanwezig is op de interne disk. Harde schijven shredderen bij Holland Recycling garandeert u ervan dat de harde schijven in dermate kleine deeltjes worden versnipperd dat het terugwinnen van informatie onmogelijk wordt. Vergelijk het shredderen van een harde schijf met een papieren document dat wordt versnipperd. Rechte stroken kunnen gemakkelijk weer aan elkaar worden gelegd, maar wanneer de stroken verder worden versnipperd wordt dit al snel onmogelijk.

Hoe werkt het?

  1. Vul het contactformulier in.
  2. Wij nemen contact op om een afspraak te maken.
  3. Wij regelen de logistiek en halen alles veilig op.
  4. Uw harde schijven worden geregistreerd en geshredderd.
  5. U ontvangt AVG-proof documentatie.
Door harde schijven op de juiste deeltjesgrootte te versnipperen wordt het terughalen van data onmogelijk.

Harde schijf vernietigen conform DIN66399

Om aan te tonen hoe veilig de vernietiging van een harde schijf is, wordt er bij Holland Recycling gebruik gemaakt van DIN-norm 66399. Wij versnipperen harde schijven tot een deeltjesgrootte conform beschermingsklasse 3, veiligheidsniveau H5. Voor andere datadragers gelden de volgende veiligheidsniveaus:

Tapes T3
Optisch (CD’s) O3
Elektronisch (USB-sticks) E2

Duurzaam harde schijven vernietigen

Naast veiligheid speelt natuurlijk ook duurzaamheid een grote rol wanneer u zich ontdoet van uw oude harde schijven. Harde schijven zijn namelijk voor het grootste deel gemaakt van aluminium en printplaat, die zeer goed te recyclen zijn. Holland Recycling levert de vernietigde harde schijven aan fabrieken waar de verschillende soorten materiaal worden gescheiden en gerecycled. Bij het vernietigen van tapes en diskettes is recycling helaas niet mogelijk. Nadat dit soort datadragers vernietigd zijn wordt de output verbrand om energie op te wekken in verbrandingsinstallaties, zo heeft deze verwerking toch nog een nuttige toepassing! Nog duurzamer dan shredderen is harde schijven wissen, bekijk de mogelijkheden.

Documentatie

Mocht u ooit een controle hebben vanwege de AVG of heeft u een audit vanwege één van uw certificeringen dan wilt u audit-proof documenten hebben waarmee u kunt aantonen dat u uw datadragers veilig heeft laten vernietigen. Onze documenten zijn zeer volledig en geschikt voor iedere audit of controle. Registratie vindt plaats op serienummerniveau.

Download hier een voorbeeld vernietigingsverklaring.

 

Harde schijven laten shredderen

Harde schijven laten shredderen? Maak een afspraak via het formulier, dan nemen we snel contact met u op.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.