HARDDISK SHREDDER

Een harde schijf is een datadrager waarop u digitale informatie opslaat. Hierop blijft vertrouwelijke data zoals contactgegevens, Word-bestanden en Excel-sheets bewaard staan, ook als u de (externe) harde schijven formatteert. Laat uw oude harde schijven ophalen en versnipperen door Holland Recycling. Dankzij onze industriële harddisk shredder kan uw bedrijfsdata niet meer worden uitgelezen.

De methode van Holland Recycling is 100% audit-proof vanwege onze heldere documentatie en kleine snippergrootte. Bekijk de video van het shredderen en kom meer te weten over het proces: van moment dat we het komen ophalen tot wanneer de harddisks worden vermalen.

Waarom harde schijven shredderen?

Nog steeds zien wij dat veel bedrijven zelfstandig harde schijven vernietigen, door hier bijvoorbeeld op te slaan met een hamer of door er een gat in te boren. Inderdaad, de harde schijf werkt niet meer en de data kan dus niet meer zomaar worden uitgelezen. Het probleem is echter dat de data nog steeds aanwezig is op de interne disk. Holland Recycling garandeert u ervan dat de harddisk shredder al uw harde schijven in dermate kleine deeltjes versnipperd worden, dat het terugwinnen van informatie onmogelijk wordt. Vergelijk het shredderen van een harde schijf met een papieren document dat wordt versnipperd. Rechte stroken kunnen gemakkelijk weer aan elkaar worden gelegd, maar wanneer de stroken verder worden versnipperd wordt dit al snel onmogelijk.

Werkwijze: Harde schijven shredderen

 1. Vul het contactformulier in.
 2. Wij nemen contact op om een afspraak te maken.
 3. Wij regelen de logistiek en halen alles veilig op.
 4. Uw harde schijven worden geregistreerd en geshredderd.
 5. U ontvangt AVG-proof documentatie.
Door harde schijven op de juiste deeltjesgrootte te versnipperen wordt het terughalen van data onmogelijk.

Harddisk shredder conform DIN66399

Om aan te tonen hoe veilig de destructie van een harde schijf met een harddisk shredder is, wordt er bij Holland Recycling gebruik gemaakt van DIN-norm 66399. Wij versnipperen harde schijven tot een deeltjesgrootte conform beschermingsklasse 3, veiligheidsniveau H5. Voor andere datadragers gelden de volgende veiligheidsniveaus:

Tapes T3
Optisch (CD’s) O3
Elektronisch (USB-sticks) E2

Duurzame verwerking

Naast veiligheid speelt natuurlijk ook duurzaamheid een grote rol wanneer u zich ontdoet van uw oude harde schijven. Harde schijven zijn namelijk voor het grootste deel gemaakt van aluminium en printplaat, die zeer goed te recyclen zijn. Holland Recycling levert de harde schijven die geshredderd zijn aan fabrieken waar de verschillende soorten materiaal worden gescheiden en gerecycled. Bij het vernietigen van tapes en diskettes is recycling helaas niet mogelijk. Nadat dit soort opslagmedia fysiek kapot gemaakt zijn, wordt de output verbrand om energie op te wekken in verbrandingsinstallaties. Zo heeft deze verwerking toch nog een nuttige toepassing! Nog duurzamer dan shredderen is harde schijven wissen.

Veelgestelde vragen over harde schijf shredder

 • Waarom harde schrijven laten shredden?

  Het is belangrijk dat datadragers uit apparaten aan het einde van hun levensduur veilig afgevoerd worden, zodat gevoelige gegevens van bedrijven beschermd blijven. Holland Recycling garandeert u ervan dat de harddisk shredder al uw harde schijven in dermate kleine deeltjes versnipperd worden, dat het terugwinnen van informatie onmogelijk wordt.

 • Hebben jullie een mobiele harddisk shredder?

  Nee, wij hebben (op dit moment) geen mobiele harddisk shredder. Op onze bedrijfslocatie in Boxtel hebben wij een HSM StoreEx HDS 230 shredder. De methode van Holland Recycling is 100% audit-proof vanwege onze heldere documentatie en kleine snippergrootte.

 • Wat houdt DIN-norm 66399 in?

  Dit is een Duitse industriële veiligheidsnorm voor het vernietigen van gegevensdragers. Deze norm beschrijft de verschillende type opslagmethoden en de bijbehorende vereisten voor vernietiging. Er wordt onderscheid gemaakt in: beschermingsklassen (1 t/m 3), veiligheidsniveaus (1 t/m 7) en materiaalclassificaties (6 typen).

 • Is een harde schijf shredderen veilig?

  Ja, bij Holland Recycling gebeurt het volledig AVG-proof. Harde schijven worden zodanig klein versnipperd totdat ze beschermingsklasse 3 en veiligheidsniveau H5 hebben. We werken volgens de hoogst mogelijke beschermingsklasse: zeer hoge bescherming van vertrouwelijke en geheime gegevens.

Documentatie

Mocht u ooit een controle hebben vanwege de AVG of heeft u een audit vanwege één van uw certificeringen dan wilt u audit-proof documenten hebben waarmee u kunt aantonen dat u uw datadragers veilig heeft laten vernietigen. Onze documenten zijn zeer volledig en geschikt voor iedere audit of controle. De registratie vindt plaats op serienummer niveau.

Download hier een voorbeeld van een vernietigingsverklaring.

 

Harde schijven laten shredderen

Harde schijven laten shredderen? Maak een afspraak via het formulier, dan nemen we snel contact met u op.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.