Holland Recycling is specialist op het gebied van recycling van afgeschreven IT Hardware voor bedrijven. Denk daarbij onder andere aan oude computers, servers, beeldschermen en printers. Maar recycling is natuurlijk veel meer omvattend, want waar moet u als bedrijf/particulier bijvoorbeeld naar toe met een oude koelkast of waterkoker? In deze blog vindt u het antwoord op deze vraag.

Huishoudelijke apparaten inleveren als particulier

Als consument kunt u uw oude huishoudelijke apparaat inleveren bij de winkel waar u een nieuw soortgelijk apparaat koopt. De detaillist is verplicht het oude apparaat kosteloos in te nemen. Deze regeling geldt alleen voor particulieren. Koopt u geen nieuw vergelijkbaar product, maar heeft u wel defecte of overtollige apparatuur, dan kunt u deze altijd naar uw plaatselijke milieustraat brengen. Maar tegenwoordig zie je ook bij grote supermarkten of tuincentra inleverpunten voor oude afgedankte elektronica. Op deze manier bent u er zeker van dat uw (oude) apparaten op de juiste wijze worden gerecycled tot secundaire grondstoffen.

Zakelijk oude onderdelen of elektrische apparaten inleveren

Heeft u als bedrijf defecte of oude elektronische apparaten zoals bijvoorbeeld computers, laptops, servers of ander soortige elektrische en/of elektronische apparatuur, dan kunt u deze laten afvoeren via bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Natuurlijk wilt u dan dat uw apparatuur op de juiste wijze wordt verwerkt. Doe daarom altijd zaken met een WEEELABEX gecertificeerd bedrijf. WEEELABEX, voluit Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence, geeft uniforme regels voor inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van e-waste, zoals elektronica. De richtlijnen dragen bij aan een duurzame productie en consumptie, door preventie van het ontstaan van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. Een bedrijf zonder deze certificering mag deze elektrische apparaten niet verwerken.

Ophaaldienst voor elektrische apparaten

Elektrische-apparaten-inleveren-02Wilt u uw elektrische apparaten zoals IT hardware laten ophalen, dan kan dit eenvoudig door gebruik te maken van de gratis ophaaldienst voor elektronica (gratis vanaf 150 kilogram) van Holland Recycling. Heeft u daarnaast ook nog huishoudelijke apparaten, dan kunt u deze gelijktijdig met uw IT hardware laten afvoeren. Uw IT hardware wordt vakkundig afgevoerd door gebruik te maken van de juiste inzamelmiddelen en voertuigen. Deze worden aangepast aan uw specifieke situatie. Wilt u alleen huishoudelijke apparatuur inleveren? Dat is zeker mogelijk, echter is dat in de meeste gevallen niet kosteloos. De reden hiervan is dat huishoudelijke apparaten over het algemeen laagwaardige elektronica bevatten. De kosten voor het transport zijn dus vaak hoger dan de waarde van de apparaten.

Wat gebeurt er met uw ingeleverde elektrische apparaten?

Elektrische-apparaten-inleveren-03De gecertificeerd verwerker zorgt ervoor dat de materialen zodanig worden bewerkt en verwerkt dat in het meest gunstige geval hergebruik mogelijk is. Als hergebruik van het apparaat niet meer mogelijk is, dan wordt de elektronica verwerkt en dit zorgt voor behoud van kostbare grondstoffen. Elektrische apparaten bevatten namelijk tal van grondstoffen zoals bijvoorbeeld aluminium, rvs en ijzer. Maar ook edele metalen zoals koper, goud, zilver en palladium worden teruggewonnen.

Oude apparaten inleveren

Op de juiste manier datadragers vernietigen is belangrijk, want u wilt uiteraard geen datalek. Afhankelijk van hetgeen zakelijke klanten aanbieden wordt er vaak nog een opbrengst betaald voor de apparatuur. Dit is afhankelijk van merk, type en specificaties van de apparatuur. Wilt u uw zakelijke elektrische apparaten inleveren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend prijsvoorstel.