In 2020 heeft Holland Recycling een nieuw bedrijf opgericht, te weten Holland Circulair. Dit bedrijf houdt zich bezig met de inzameling van witgoed. Het witgoed wordt in opdracht van Stichting Open vervolgens weer verwerkt tot secundaire grondstoffen. Op deze manier blijven kostbare grondstoffen behouden.

Refurbishment van witgoed

Al snel kwamen wij bij Holland Circulair tot de conclusie dat er veel witgoed wordt ingezameld dat nog prima te repareren is. Vervolgens heeft Holland Circulair witgoedmonteurs opgeleid en zijn ze begonnen met het testen, repareren en refurbishen van wasmachines en drogers. Hierbij worden ook slijtage onderdelen preventief vervangen zodat de toekomstige gebruiker weer jarenlang plezier heeft van zijn “nieuwe” wasmachine of droger.

Maar ook onderdelen die nog geschikt zijn voor hergebruik worden ge-harvest. Holland Circulair verkoopt de machines vervolgens aan kringloopwinkels waar ze onder de wettelijke garantietermijn weer verkocht worden.

Certificering

Uiteraard diende bovengenoemde activiteiten gecertificeerd te worden. Sinds 1 juli 2015 mag e-waste alleen verwerkt worden door recyclingbedrijven die volgens WEEELABEX/CENELEC zijn gecertificeerd. Deze certificering legt het kwaliteitsniveau vast voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik van e-waste. Ook voorziet de certificering in controle op de naleving door onafhankelijke auditors en schrijft rapportage voor van verwerkte volumes en bereikte recyclingresultaten. De verwerkte hoeveelheden worden geregistreerd bij het Nationaal (W)EEE Register. Holland Circulair heeft zich voor het gehele proces laten certificeren (van afval naar product).

Certificering behaald

Na een aantal intensieve weken van voorbereiding zijn wij dan ook verheugd te kunnen melden dat ons zusterbedrijf Holland Circulair WEEELABEX/CENELEC gecertificeerd is. Deze certificering stelt Holland Circulair in staat om haar inzameling- en refurbishment activiteiten verder uit te breiden.

Holland Recycling feliciteert Holland Circulair met het behaalde resultaat!