Bij Holland Recycling draait alles om groen denken en duurzaam handelen. Dit jaar vieren we met trots ons 12,5-jarig jubileum in de wereld van elektronica recycling. Deze reis heeft ons geïnspireerd en uitgedaagd en we willen graag onze prestaties en toewijding met jullie delen.

Het begin van Holland Recycling

Terugkijkend op onze bescheiden start in 2010, herinneren we ons nog goed de passie en het geloof in duurzaamheid dat ons heeft gedreven. Holland Recycling werd opgericht met een visie: het verminderen van afval, het behoud van grondstoffen en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Onze core business bestond uit het inzamelen en bewerken van ferro, non-ferro en elektronica. Al snel hadden we onze focus verlegd naar elektronica recycling.

12,5 jaar van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De manier waarop Holland Recycling medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft omarmd werd in 2017 beloond met de uitreiking van de eerste MVO-award van Noord Oost-Brabant. In de afgelopen 12,5 jaar heeft Holland Recycling verder ingezet op product- en grondstoffenbehoud. Holland Recycling Re-Use werd 8 jaar geleden opgericht met als doel zoveel mogelijk IT-Hardware te redden van de shredder. 3 jaar geleden werd Holland Circulair “geboren”. Holland Circulair richt zich op de inzameling van afgedankt groot witgoed bij Nederlandse retailers. Het witgoed wordt vervolgens conform de hoogste standaarden refurbished en vindt haar weg naar vele kringloopwarenhuizen in Nederland.

Visie op de toekomst

Uiteraard kijken we niet alleen naar het verleden maar ligt onze focus op de toekomst. Blijven innoveren en samenwerken om duurzaamheid verder te bevorderen. Aangezien het wereldwijde volume aan afgedankte elektronica blijft toenemen gaat Holland Recycling verder inzetten op de mechanische verwerking. Hierdoor verwachten wij voor de komende jaren nog verder te groeien zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van ons fabricaat.

Feestelijke jubileumviering

Uiteraard hebben we dit 12,5-jarig jubileum gevierd met een tweetal geweldige feestavonden met onze klanten, leveranciers, partners en medewerkers. Zonder hen steun en samenwerking zou ons succes niet mogelijk zijn geweest.

Op naar de volgende 12,5 jaar!