Actuele Oudijzerprijs

Prijzen oud ijzer en metalen

Gouden tips oudijzer inleverpunt

Oud ijzer prijs

Actuele oud ijzer prijzen vindt u in onderstaande tabel. De dagprijs van oud ijzer, maar ook die van andere oude metalen als koper, rvs en aluminium schommelt enorm. Met diverse tips helpen we u op weg in de wereld van de oud ijzerprijs.

Onderstaande tabel is een selectie van de oud ijzer prijzen, hier vindt u het totale prijsoverzicht van schroot en oude metalen .

Schroot € 0,18 per kg
IJzer € 0,22 per kg
Aluminium geslagen € 1,10 per kg
RVS 304 € 1,35 per kg
Oud lood € 1,20 per kg
Accu's / Pb (lood) € 0,46 per kg
Oud zink € 1,30 per kg
Oud koper - Rood 96-98 % € 6,00 per kg
Koper - Handgepeld € 6,75 per kg
Oud koper - Geel-messing € 3,65 per kg
Kabelboom € 2,60 per kg
Oud ijzer inleveren in Boxtel >  

Wat levert oud ijzer op?

Of de dagprijs per kilo vandaag nog wel overeind blijft, is maar de vraag. We proberen hier in het kort weer te geven wat u nú kunt doen met uw oud ijzer om de stabiele factoren vol te benutten.

De kennis van marktpartijen van de cyclus van het oud ijzer inzamelen is essentieel. Door goed mee te denken kan een afnemer (het inleverpunt) in staat zijn het eigen werkproces te optimaliseren en mee te denken in de keten. Door bijvoorbeeld al bij de inname rekening te houden met de smelterijen en hun afzetmarkt. Dit werpt z’n vruchten af voor de diverse betrokken partijen. Door beïnvloeding van uiteenlopende factoren in de gehele cyclus, uiteraard waar mogelijk, blijven kosten laag en de prijs voor de aanbieder zo lucratief mogelijk.

Gouden tips - oud ijzer prijzen: waar u op moet letten & waar oud ijzer inleveren

Het eerste feit: de oud ijzer prijzen per schroothandelaar bij het inleveren variëren enorm. Een onderneming die direct oud ijzer aan staalfabrieken levert kan nou eenmaal betere oud ijzer prijzen betalen dan een handelaar die aan tussenhandelaren verkoopt. Natuurlijk zijn de hoogste en stabiele prijzen de beste basis. Maar! Focus niet alleen op prijs. Een betrouwbare partner met jaren ervaring biedt maatwerk bij aanbieders van oud ijzer. Denk ook aan service-gerichte zaken als:


Oud ijzer prijs en inleveren - tot slot: betrouwbare weging

Een betrouwbare weging is misschien wel de allerbelangrijkste tip voor aanbieders om een partner te kiezen. De afgelopen jaren hoorden wij in toenemende mate dat er handelaren zijn die onbetrouwbare wegingen uitvoeren. Dus u denkt een goede prijs te krijgen, maar krijgt niet alles betaald. Of er wordt een flinke aftrek gedaan omdat het materiaal niet aan de eisen zou voldoen. Een doorn in het oog voor u, maar ook voor bonafide professionele metaalrecyclingbedrijven. Want zij bieden wel eerlijk en netjes de beste oud ijzer prijs én service.

Heeft u vragen over oud ijzer of over de oud ijzer prijs? Neem contact op met onze specialisten.