RE-USE

De belangstelling voor circulaire economie neemt toe. Er zijn steeds meer bedrijven die streven naar het beperken van schadelijke invloeden op het milieu. Circulair staat voor hergebruik van hardware en grondstoffen. Het vormt een groot contrast met het ouderwetse lineaire systeem waarbij producten en grondstoffen op het eind van hun levensduur worden vernietigd.

De Nederlandse ICT-keten staat garant voor een sterk groeiende stroom aan overtollige en/of afgeschreven hardware. Hardware die vaak nog prima refurbished of geschikt gemaakt kan worden voor product hergebruik, zonder dat dit ten koste gaat van de dataveiligheid. Op deze manier blijven kostbare grondstoffen behouden en dit draagt uiteraard bij aan de circulaire economie.

Ontdek onze aanpak voor re-use

In deze video nemen we je mee in ons werkproces. Van de eerste registratie tot en met het eventueel verwijderen van vertrouwelijke informatie.

Wat doet Holland Recycling met uw hardware die refurbished mag worden?

  • Holland Recycling zorgt voor de inzameling van uw hardware vanaf uw locatie.
  • Bij de voorbereiding voor hergebruik van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur worden de voorschriften gevolgd van de EN 50614 Standaard.
  • De hardware wordt bij binnenkomst op de refurbishment locatie getest en geregistreerd.
  • Datadragers worden gecertificeerd vernietigd of gewist.
  • De hardware krijgt een upgrade en defecte onderdelen worden vervangen.
  • Alle verwijzingen naar uw bedrijf worden verwijderd (asset tags, stickers, etc.).
  • U ontvangt een verklaring van datavernietiging, aangevuld met de serienummers van de datadragers.

Het is uiteraard mooi dat een product zo lang mogelijk wordt gebruikt, echter op den duur zijn ook de producten die Holland Recycling heeft refurbished end-of-life. Holland Recycling houdt hier al rekening mee bij het vinden van de juiste afzetmarkten. Zo verkoopt Holland Recycling alleen aan afzetmarkten die ten minste dezelfde recycling standaarden hebben als in Nederland.

Opkopen van hardware, complete IT Asset Disposition of de waarde van uw hardware doneren? Bekijk onze mogelijkheden.

Opkopen Hardware

Laat Holland Recycling uw hardware opkopen. Wij kunnen u hierbij volledig ontzorgen. 100% gecertificeerde datavernietiging inclusief volledige registratie en testrapportage van de door u aangeboden hardware. Door ons wereldwijde netwerk van afnemers zijn wij in staat om voor u de beste prijs te bedingen.

ITAD

Onze definitie van ITAD (IT Asset Disposition) is zorgen dat je op een goede, verantwoorde en duurzame wijze omgaat met gepensioneerde apparatuur. Holland Recycling kan hiervoor zorgdragen omdat we zowel recycling, re-use en datavernietiging kunnen aanbieden in eigen beheer. Daarnaast hebben we eigen transportmiddelen die we flexibel kunnen inzetten.

Hardware doneren

Holland Recycling is partner van Make-A-Wish. Deze vrijwilligersorganisatie vervult wensen van ernstig zieke kinderen. U kunt via Holland Recycling een donatie doen middels uw afgedankte en/of overtollig geraakte hardware. Holland Recycling verhoogt de donatie nog eens met 10%. Daarnaast doneert Holland Recycling van iedere datadrager die we vernietigen € 0,25 aan Make-A-Wish. Op deze manier helpt u mee aan het vervullen van een liefste wens.

 

Re-use

Wilt u hardware ten behoeve van re-use laten afvoeren? Maak een afspraak via het formulier, dan nemen we snel contact met u op.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.