ITAD

ITAD of IT Asset Disposition is het uitfaseringsproces voor IT assets. Hierbij is het belangrijk om na te denken over de beveiliging van gegevens, het maximaliseren van de waarde en de bijdrage aan milieudoelstellingen. Holland Recycling is dé partner voor de begeleiding van het ITAD proces bij grote en middelgrote ondernemingen.

Wat is IT Asset Disposition (ITAD)?

IT Asset Disposition is het verwerken van gebruikte IT-hardware. Hierbij is belangrijk om een aantal belangrijke zaken in acht te nemen. U wilt natuurlijk zeker zijn dat uw hardware ten eerste veilig wordt behandeld. Doordat wij specialist zijn op het gebied van re-use, recycling en datavernietiging bent u bij ons altijd aan het juiste adres. Wij proberen hardware zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken, dit is immers het duurzaamst. Daarnaast is dit voor u financieel gezien de meest voordelige optie. Uiteraard zijn de wensen en eisen van onze relaties hierin leidend.

Recycling

Is hergebruik niet meer mogelijk, dan wordt uw hardware verwerkt op onze WEEELABEX-gecertificeerde recyclinglocatie. Allereerst wordt in alle gevallen uw data 100% vernietigd, softwarematig via gecertificeerde Certus Software of door uw harde schijven gecertificeerd te shredderen.

Doordat wij specialist zijn op het gebied van re-use, recycling en datavernietiging bent u bij ons altijd aan het juiste adres.

5 tips bij ITAD

Bij een ITAD proces is het belangrijk om over de volgende zaken na te denken:

 1. Datavernietiging! U wilt niet dat uw data op straat komt te liggen. Zorg dat het bedrijf dat u kiest uitgerust is om uw data gecertificeerd 100% te vernietigen! De AVG stelt u hiervoor verantwoordelijk.

 2. Zoek een bedrijf dat u een eerlijk bod doet zonder verborgen kosten of addertjes onder het gras. Uw oude hardware is vaak nog veel geld waard. Maximaliseer uw opbrengst en kies altijd voor een WEEELABEX-gecertificeerd bedrijf.

 3. Maatschappelijk en sociaal verantwoorde verwerking van uw apparatuur. Kies een bedrijf met oog voor mens en milieu zodat u bijdraagt een betere wereld. Veel hardware verdwijnt in het illegale circuit, hier wilt u toch niet aan bijdragen?

 4. Kies voor gemak! Bij veel partijen bent u veel tijd kwijt aan het opstellen van lijsten. Bij Holland Recycling kunt u (mits bij u aanwezig) laten bieden op een lijst. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om alles door ons te laten registreren.

 5. Niet echt een tip, maar het levert wel een heel goed gevoel op! Laat een wens in vervulling gaan. Holland Recycling is partner van Make-A-Wish Nederland. Via ons kunt u (een deel van) uw restwaarde doneren. Holland Recycling verhoogt uw opbrengst dan nog eens met 10%!

Onze werkwijze

Geen dure woorden, dikke contracten en veel beloftes, maar duidelijke afspraken! Door uw ITAD-proces aan Holland Recycling toe te vertrouwen, weet u zeker dat u eenvoudig zorgt voor een hogere opbrengst voor uw hardware. Daarnaast bent u er zeker van dat uw data gecertificeerd wordt vernietigd en dat uw hardware op de duurzaamste manier wordt behandeld.

 1. Inventarisatie van uw hardware
  U kunt zelf een lijst aanleveren of wij doen de inventarisatie voor u.
 2. Ophalen van uw hardware
  Dit doen we zelf om maximale controle over de logistiek te houden.
 3. Gecertificeerde datavernietiging
  Softwarematig of mechanisch, uw eisen of wensen zijn leidend.
 4. Testen van uw apparatuur
  Alles wordt onder onze WEEELABEX-certificering getest, gerepareerd en geüpgraded.
 5. Facturatie en betaling
  U ontvangt een overzichtelijke factuur en vervolgens snel uw geld.
 

ITAD

Holland Recycling is dé partner voor de begeleiding van het ITAD proces bij grote en middelgrote ondernemingen.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.