ITAD

Heeft u een groot of middelgroot bedrijf en wilt u uw hardware veilig laten uitfaseren? Kies dan voor Holland Recycling als uw ITAD (IT Asset Disposition) partner. We werken middels een gestroomlijnd proces om uw end-of-life IT apparatuur veilig, verantwoord en milieubewust af te voeren. Geheel volgens de officiële wet- en regelgeving. Laat uw ITAD-services over aan Holland Recycling!

Wat is IT Asset Disposition (ITAD)?

IT Asset Disposition is het verwerken van gebruikte IT-hardware. Hierbij is belangrijk om een aantal belangrijke zaken in acht te nemen. U wilt natuurlijk zeker zijn dat uw hardware ten eerste veilig wordt behandeld. Doordat wij specialist zijn op het gebied van re-use, recycling en datavernietiging bent u bij ons altijd aan het juiste adres. Wij proberen hardware zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken, dit is immers het duurzaamst. Daarnaast is dit voor u financieel gezien de meest voordelige optie. Uiteraard zijn de wensen en eisen van onze relaties hierin leidend.

Recycling

Is hergebruik niet meer mogelijk, dan wordt uw hardware verwerkt op onze WEEELABEX-gecertificeerde recyclinglocatie. Allereerst wordt in alle gevallen uw data 100% vernietigd, softwarematig via gecertificeerde Certus Software of door uw harde schijven gecertificeerd te shredderen.

Doordat wij specialist zijn op het gebied van re-use, recycling en datavernietiging bent u bij ons altijd aan het juiste adres.

5 tips bij ITAD

Bij een ITAD proces is het belangrijk om over de volgende zaken na te denken:

 1. Datavernietiging. U wilt niet dat uw data op straat komt te liggen. Zorg dat het bedrijf dat u kiest uitgerust is om uw data gecertificeerd 100% te vernietigen! De AVG stelt u hiervoor verantwoordelijk.

 2. Eerlijk bedrijf kiezen. Zoek een bedrijf dat u een eerlijk bod doet zonder verborgen kosten of addertjes onder het gras. Uw oude hardware is vaak nog veel geld waard. Maximaliseer uw opbrengst en kies altijd voor een WEEELABEX-gecertificeerd bedrijf.

 3. Milieubewust. Maatschappelijk en sociaal verantwoorde verwerking van uw apparatuur. Kies een bedrijf met oog voor mens en milieu zodat u bijdraagt een betere wereld. Veel hardware verdwijnt in het illegale circuit, hier wilt u toch niet aan bijdragen?

 4. Gemak. Maak het u gemakkelijk. Bij veel partijen bent u veel tijd kwijt aan het opstellen van lijsten. Bij Holland Recycling kunt u (mits bij u aanwezig) laten bieden op een lijst. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om alles door ons te laten registreren.

 5. Steun het goede doel. Niet echt een tip, maar het levert wel een heel goed gevoel op! Laat een wens in vervulling gaan. Holland Recycling is partner van Make-A-Wish Nederland. Via ons kunt u (een deel van) uw restwaarde doneren. Holland Recycling verhoogt uw opbrengst dan nog eens met 10%!

Onze werkwijze voor ITAD

Geen dure woorden, dikke contracten en veel beloftes, maar duidelijke afspraken! Door uw ITAD-proces aan Holland Recycling toe te vertrouwen, weet u zeker dat u eenvoudig zorgt voor een hogere opbrengst voor uw hardware. Daarnaast bent u er zeker van dat uw data gecertificeerd wordt vernietigd en dat uw hardware op de duurzaamste manier wordt behandeld.

 1. Inventarisatie van uw hardware
 2. Ophalen van uw hardware
 3. Gecertificeerde datavernietiging
 4. Testen van uw apparatuur
 5. Facturatie en betaling

Veelgestelde vragen over ITAD

 • Wat is ITAD?

  ITAD staat voor IT Asset Disposition. Dit is een soort routeplan waarbij in kaart gebracht wordt hoe de hardware (IT-asset) veilig en milieuvriendelijk dient te worden verwerkt of uitgefaseerd: van het transport, tot de dataverwijdering of het vernietigen aan toe.

 • Waarom is ITAD belangrijk?

  Goed nadenken over ITAD is belangrijk, omdat u natuurlijk zeker wilt zijn dat uw hardware veilig wordt behandeld. Holland Recycling is specialist zijn op het gebied van re-use, recycling en datavernietiging. Hierdoor bent u bij ons altijd aan het juiste adres. Wij proberen hardware zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken, dit is immers het duurzaamst. Daarnaast is dit voor u financieel gezien de meest voordelige optie. Uiteraard zijn de wensen en eisen van onze relaties hierin leidend.

 • Is ITAD hetzelfde als e-recycling?

  Nee, electronics recyclings en ITAD zijn twee verschillende manieren om end-of-life IT-apparaten af te voeren. Het ITAD-proces richt zich in de eerste instantie op apparaten die nog (deels) werken of herbruikbaar zijn. Ook krijgt u bij ITAD officiële certificaten mee en wordt de veiligheid van uw data gewaarborgd dankzij de strenge protocollen. Holland Recycling is een ITAD-gecertifeerd recyclebedrijf. Dit betekent dat we gespecialiseerd zijn in de correcte en veilige verwerking van uw zakelijk IT-apparatuur.

 

ITAD

Holland Recycling is dé partner voor de begeleiding van het ITAD proces bij grote en middelgrote ondernemingen.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.