HARDE SCHIJVEN

Heeft u oude harde schijven waar u niets meer aan heeft? U kunt de harde schijven weggooien, maar als er veel vertrouwelijke bedrijfsgegevens op staan, dan moeten ze onbruikbaar gemaakt worden. Zo komt uw data niet op straat te liggen. We vernietigen uw oude HDD en/of SSD (solid state drive) van allerlei merken: Samsung, Seagate, Hitachi, WD en meer!

Een harde schijf onklaar maken kunt u beter niet zelf doen. Een harde schijf kapot maken is zo gebeurd, maar zelfs dan kunnen hackers nog bij uw data. Wist u dat data recovery ook nog mogelijk is wanneer harde schijven zwaar beschadigd zijn of wanneer deze voor een langere tijd onder water hebben gelegen? Dus: laat uw harde schijven vernietigen door Holland Recycling. De vernietiging van harde schijven gebeurt zowel mechanisch of softwarematig voor extra veiligheid. Na afloop ontvangt u een certificaat met een registratie van de harde schijven: het aantal stuks, de capaciteit, maten, merken en meer gegevens.

Harde schijven vernietigen conform AVG-richtlijnen

Holland Recycling biedt gecertificeerde vernietiging voor harde schijven, diskettes, usb-sticks, telefoons en datatapes. Klanten ontvangen altijd een vernietigingsverklaring met daarin minimaal het aantal gegevensdragers vermeld. Een aanvullende registratie van diverse gegevens, zoals bijvoorbeeld het serienummer, is mogelijk. Met onze registratie kunt u bij een eventuele controle aantonen dat u uw data vakkundig heeft laten vernietigen. Holland Recycling vernietigt altijd conform DIN66399 beschermingsklasse 3, beveiligingsniveau H5.

Wat kost harde schijf vernietiging?

Holland Recycling voert het ophalen, vernietigen en de verdere afhandeling gratis voor u uit. Het kost u dus helemaal niets. Sterker nog, na de waardebepaling geven wij u zelfs een vergoeding voor de harde schijven die wij van u overnemen. Het bedrag dat wordt uitgekeerd hangt sterk af van hoeveel kilo aan harddisks wij innemen en van de actuele prijzen voor metalen.

Harde schijven laten vernietigen – Hoe werkt dat?

Uw data veilig laten ophalen

Holland Recycling biedt meerdere mogelijkheden voor het ophalen of aanleveren van data. Wij kunnen indien gewenst uw data, en eventueel ook uw IT-hardware, met onze gratis ophaaldienst ophalen bij u op locatie.

Flexibiliteit

Holland Recycling vernietigt harde schijven en andere datadragers inclusief brackets of ander bevestigingsmateriaal. Ook is het mogelijk om harde schijven door ons te laten verwijderen uit IT-hardware. De overige IT-hardware wordt vervolgens conform WEEELABEX-richtlijnen door ons verwerkt. Indien u zelf specifieke gegevens op de datadragers heeft aangebracht, zoals bijvoorbeeld een kwartaal of interne code, is het in overleg mogelijk om deze door ons te laten registreren.

Uw data continu beveiligd

Uw data wordt vanaf het moment dat wij het in ontvangst nemen continu beveiligd. Onze locatie te Boxtel is beveiligd met elektronische toegangssloten, 24-uurs camerabeveiliging en alarmbeveiliging met opvolging via een meldkamer. Verder moeten al onze medewerkers een geheimhoudingsverklaring tekenen en heeft slechts een beperkt aantal medewerkers toegang tot de ruimte waar datadragers worden opgeslagen en vernietigd. Uw data is bij ons dus in veilige handen.

Verantwoord verwerken van materialen

Holland Recycling verwerkt de materialen op een zo duurzaam mogelijke manier. Versnipperde harde schijven worden door onze professionele en goed uitgeruste partners zo veel mogelijk gerecycled. Waardevolle grondstoffen worden tot wel 95,8% teruggewonnen!

Vernietigingsverklaring

U ontvangt van Holland Recycling een vernietigingsverklaring die aangevuld wordt met de serienummers van de door ons vernietigde datadragers. Deze vernietigingsverklaring is uiteraard AVG-compliant.

Interesse? Neem contact met ons op

Wilt u uw data(dragers) laten vernietigen? Vul onderstaande velden in en dan neemt onze accountmanager binnen 1 werkdag contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen over harde schijven vernietigen

 • Waarom harde schijven vernietigen?

  Als bedrijf of instelling bent u verantwoordelijk voor de data op de datadragers die u afvoert. Holland Recycling neemt deze verantwoordelijkheid over. Wij vernietigen conform DIN66399 3:H5.

 • Hoe vernietigen jullie harde schijven?

  Harde schijven worden vernietigd middels onze DIN66399 3:H5 gecertificeerde shredder.

 • Hoe lang duurt het voordat de rapportages en certificaten van de datavernietiging worden verstuurd?

  Dit is afhankelijk van het aantal. Levert u ook de apparatuur dan zullen wij de datadragers eruit halen om deze vervolgens te registreren en te vernietigen. In de regel ontvangt u van ons binnen 2 weken altijd de certificaten inclusief de aanvullende registraties.

 • Harde schijven laten wissen of vernietigen?

  In beide gevallen wordt uw data voor 100% vernietigd. Het voordeel van harde schijven wissen is dat deze zijn gebruikswaarde behoudt. Zijn de hard disks te oud, dan is wipen niet verstandig. Een harde schijf leegmaken duurt namelijk erg lang, doordat deze meerdere keren volledig overschreven wordt.

 • Wat te doen met oude harde schijven?

  Oude harde schijven kan je inleveren, verkopen of laten recyclen. Bij Holland Recycling kunnen we voor instellingen en bedrijven oude harddisks vernietigen met onze industriële shredder. De harde schijven worden vermalen tot minuscule stukjes, waardoor niemand meer bij uw vertrouwelijke data kan.

 • Hoe kan ik een oude harde schijf vernietigen?

  U kan een harde schijf vernietigen met een hamer, boor of door deze bijvoorbeeld onder water te dompelen, maar dit wordt sterk afgeraden wanneer u er privacygevoelige data op heeft staan. Zelfs bij waterschade en fysieke schade is de data vaak nog te herstellen. Laat het shredden over aan Holland Recycling. Wij hebben gecertificeerde shredders waardoor uw bedrijfsdata gegarandeerd nooit meer terug te winnen is.

Vijf tips voor het laten vernietigen van harde schijven

Tip 1 – Wijze van inzameling datadragers

Vraag bij het laten vernietigen van datadragers altijd aan het bedrijf op welke wijze de datadragers worden ingezameld. Tel de datadragers (harde schijven) en zorg er altijd voor dat het aantal op de CMR of begeleidingsbrief wordt vermeld. Zorg er ook voor dat het bedrijf dat de datadragers inzamelt gebruik maakt van emballage die afgesloten en geseald kan worden.

Tip 2 – Normering van vernietigen

Wilt u harde schijven laten shredderen? Vraag het bedrijf dat de harde schijven gaat shredderen welke normering er gebruikt wordt. Een normering die veel gebruikt wordt bij het laten vernietigen van harde schijven is DIN 66399 beschermingsklasse 3, veiligheidsniveau H5. DIN 66399 is sinds 2013 de Europese norm voor het volledige proces van shredderen of vernietigen van alle soorten datadragers. Beschermingsklasse 3 staat voor zeer hoge bescherming en H5 beschrijft de vernietiging van harde schijven met een maximale shreddergrootte van 320 mm²

Tip 3 – Certificaat van vernietiging

Vraag het bedrijf altijd om een certificaat van vernietiging. Zorg ervoor dat het certificaat minimaal de volgende gegevens bevat:
• Datum van ontvangst door het bedrijf;
• Datum van vernietiging;
• Alle serienummers van de vernietigde datadragers;
• Naam van de toezichthouder;
• Op welke wijze de datadragers zijn vernietigd.

Tip 4 – Gecertificeerde software

Mogen de datadragers worden gewiped? Vraag dan altijd op welke manier dit gebeurt. Holland Recycling is gecertificeerd Business Partner van Certus Software, de enige in de EU gevestigde aanbieder voor het wissen van gegevens. De software is gecertificeerd volgens het National Cyber Security Centre (NCSC) en Common Criteria EAL3+. Dit is momenteel de hoogst toegekende veiligheidsnorm van de EU voor gegevensvernietiging. Afhankelijk van externe of interne (compliance) regelgeving, bijvoorbeeld de AVG, kunt u kiezen uit maar liefst 21 verschillende wismethoden om hieraan te voldoen.

Tip 5 – Rapportage na vernietigen

Zorg er ook bij het wipen van datadragers altijd voor dat u een Certified Data Erasure Report ontvangt. Deze rapportage is voor u als ontdoener van de data belangrijk en geeft inzage in de gebruikte overschrijf methodiek. Zo kunt u controleren of het bedrijf conform afspraak de datadragers heeft gewiped.

 

Harde schijven vernietigen

Veilig uw harde schijven laten vernietigen? Maak een afspraak via het formulier, dan nemen we snel contact met u op.

 

Contact met ons opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.