Met ruim 13 jaar ervaring staat Holland Recycling aan de frontlinie van het verwerken van oude elektrische en elektronische apparaten, met speciale aandacht voor hoogwaardige elektronica zoals IT-hardware en onderdelen. Voorheen werden deze apparaten handmatig gedemonteerd en gesorteerd. De printplaten die hieruit vrij kwamen, werden met de hand gesorteerd op kwaliteit en vrij gemaakt van aanhechtingen, zoals aluminium en ijzer. Daarna werden de printplaten verstuurd naar diverse smelters om waardevolle metalen terug te winnen.

Groeiende stroom van elektronisch afval

Het aantal afgedankte elektronische apparaten blijft maar groeien. Daarnaast koopt Holland Recycling steeds meer printplaten in uit het buitenland. Dit legt een flinke druk op onze faciliteiten. Daarom hebben we besloten onze verwerkingsmethoden te moderniseren en te verbeteren. Na uitgebreid onderzoek, inclusief bezoeken aan andere bedrijven in zowel binnen- als buitenland, hebben we gekozen voor een nieuwe shredder- sorteerlijn. Deze machine kan niet alleen printplaten verwerken, maar ook volledige apparaten zoals switches en computers.

Holland-Recycling-introduceert-nieuwe-shredder-sorteerlijn-2

Voordelen van de nieuwe shredder- sorteerlijn

Grote voordeel van de shredder is dat alle “verontreinigingen” die op de printplaten aanwezig zijn, zoals ijzer en aluminium, nu niet meer handmatig verwijderd hoeven te worden. De shredder zorgt ervoor dat het aluminium en ijzer automatisch worden gescheiden. Daarnaast is het type shredder zo ontworpen dat we geen edele metalen verliezen tijdens het shredderproces. De kwaliteit van de smeltfractie is daarnaast homogeen waardoor het risico op een slechte analyse wordt beperkt. Ook kan Holland Recycling nu een kwaliteit produceren zodanig dat deze direct en zonder bewerking kan worden ingezet in het smeltproces. Hierdoor besparen wij op de kosten die de smelter normaliter in rekening brengt voor het verkleinen van het materiaal.

WEEELABEX / CENELEC gecertificeerd

We zijn trots te kunnen melden dat onze nieuwe shredder- sorteerlijn 7 maart jongstleden is gecertificeerd volgens de WEEELABEX/CENELEC-standaarden. Deze certificering onderstreept ons streven naar de hoogste normen op het gebied van elektronica recycling. Het laat zien dat we ons inzetten voor duurzaamheid en toont verantwoordelijkheid in alles wat we doen.