Recycling Schroot, Metalen, Elektronica & IT-hardware - Winnaar MVO-award 2017!

Telefoon: 0411 - 650 019

Fax: 0411 - 745 000

E-mail: info@hollandrecycling.nl

Mijn winkelwagen

Neem contact op

WEEELABEX

WEEELABEX voor een milieuvriendelijke verwerking én een duurzame samenleving

De officiële WEEELABEX certificering bij Holland Recycling Electronics is in het najaar van 2015 voltooid met een positieve certificatieaudit en bekroond met het certificaat voor recycling en product hergebruik van elektronica. Een prachtig gezamenlijk initiatief voor een verantwoorde verwerking van afgedankte elektronica en elektronische apparatuur, voor een nog duurzamere samenleving.
Per 1 juli 2015 werken alle verwerkers en producenten verplicht volgens de WEEELABEX-regels. Dit betekent dat e-waste alleen verwerkt mag worden door verwerkers die volgens WEEELABEX zijn gecertificeerd.

Betekenis WEEE en WEEELABEX
WEEELABEX, voluit Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence, geeft uniforme regels voor inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van e-waste, zoals electronica. De richtlijnen dragen bij aan een duurzame productie en consumptie, door preventie van het ontstaan van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. En door het stimuleren van hergebruik en recycling.

Duurzaam
Het doel is om de hoeveelheid te verwijderen afval te verminderen en bij te dragen aan efficiënter hulpbronnen gebruik en terugwinning van waardevolle secundaire grondstoffen. Afval is zo een nieuwe grondstof.

Ook beoogt de richtlijn een verbetering van de milieuprestaties van alle marktdeelnemers die bij de levenscyclus, de verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur en componenten zijn betrokken.

Hoe werkt WEEE recycling?
‘Verwerken’ begint al bij het afknippen van een snoer: een WEEELABEX-certificaat is dan verplicht. Dat betekent dat bedrijven en inrichtingen die bedrijfsmatig afgedankte elektronica en elektrische apparaten strippen of apparaten geheel of gedeeltelijk demonteren, gecertificeerd moeten zijn. Op deze manier is er een optimalisering van de kringloop van elektrische apparatuur. E-waste komt dan uitsluitend terecht bij verwerkers die het volgens de normen recyclen en er de vereiste hoge percentages aan grondstoffen uit terugwinnen.

Lees ook: Inleveren elektronica? Direct geld waard!


Tip!: Snel, Simpel en Goedkoop Elektronica laten ophalen