TAPES VERNIETIGEN

Back-up tapes laten vernietigen

De markt voor datatapes groeit nog steeds. De reden is dat je met deze datadrager het medium scheidt van het schrijvende apparaat, waardoor je een klein aantal drives en duizenden tapes kunt inzetten. Deze tapes hebben geen stroom of koeling nodig om data te behouden.

Heeft u als bedrijf of instelling back-up tapes in gebruik dan bent u eigenaar van de data. Daarmee bent u automatisch ook verantwoordelijk voor de vernietiging van deze data wanneer de tapes overtollig zijn geworden. Voor de afvoer en vernietiging van deze datadragers kan Holland Recycling u van dienst zijn. Bij Holland Recycling zien wij nog altijd veel tapes die gewoon tussen het restafval worden gedeponeerd, met alle mogelijke consequenties van dien.

Tapes vernietigen - Hoe werkt het?

Back-up tapes laten vernietigen in 5 simpele stappen:

 1. Vul het contactformulier in.
 2. Wij nemen contact op om een afspraak te maken.
 3. Wij regelen de logistiek en halen alles veilig op.
 4. Uw datatapes worden gecertificeerd gewist.
 5. U ontvangt een AVG-proof documentatie!

Uw datatapes kunt u eenvoudig laten afvoeren

Holland Recycling voert uw datadragers veilig af naar ons bewaakte datavernietigingsdepot. Dit depot is alleen toegankelijk voor de medewerkers die zorgen voor de registratie en het shredderen van de datadragers. Onze medewerkers zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsplicht. In het vernietigingsdepot worden de datadragers geregistreerd en middels een DIN66399 gecertificeerde shredder vernietigd. Zijn de tapes voorzien van een serienummer of asset tag? Dan kunnen wij ook de registratie verzorgen. Buiten uw data tapes kunnen wij ook uw overige datadragers zoals harde schijven, usb sticks en telefoons vernietigen. Na vernietiging ontvangt u van ons een vernietigingsverklaring. Deze vernietigingsverklaring is AVG-proof.

Wat gebeurt er met de geshredderde datadragers?

Harde schijven, usb sticks en telefoons bevatten waardevolle grondstoffen. De geshredderde fractie wordt daarom door Holland Recycling verder verwerkt tot secundaire grondstoffen. Op deze manier blijven kostbare grondstoffen behouden en dragen we bij aan de circulaire economie.

Partner van Make-A-Wish

Holland Recycling is partner van Make-A-Wish. Deze mooie stichting verzorgt wish journeys voor ernstig zieke kinderen. Van iedere datadrager die vernietigd wordt doneert Holland Recycling € 0,25 per datadrager aan deze stichting. Meer informatie over ons partnership met Make-a-Wish treft u hier aan.

Veelgestelde vragen over tapes vernietigen

 • Hoe moet je tapes vernietigen?

  Het is niet verstandig om zelf tapes te vernietigen, omdat de data in veel gevallen nog te herstellen is. Bij Holland Recycling vernietigen wij tapes middels onze DIN 66399 gecertificeerde shredder.

 • Waarom moet je tapes vernietigen?

  Het is belangrijk om tapes definitief te vernietigen, omdat deze datadrager veel data bevat. Daarnaast hebben tapes geen stroom of koeling nodig om data te behouden.

 

Tapes vernietigen

Veilig uw (data) tapes laten vernietigen? Maak een afspraak via het formulier, dan nemen we snel contact met u op.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over ons, onze diensten, een prijsopgave of iets anders? Bel direct of maak een afspraak via het contactformulier.